Fogadd el azt, ki verseket ír Néked, A vallomása, felülmúlhat Téged. Fogadd el azt, aki sírni tud érted, Azt, aki mindig örülni tud Neked.

2009. december 7., hétfő

Küzdelem



Régen hallottam, hallattad saját belső hangodat. Mintha elzártad volna nem csak előlem, hanem a külvilág elől, magad elől, mindenki elől. Börtönbe, álcába, maskarába szenvedett farsangi ünneplő ez, sokatmondóan semmiség, szertefoszló pillanat, elhajló érzés, vágott virágok szenvedése, groteszk ütések harsogása tükörképeden, forró gőzlepte üvegsík törülköző nyomokkal, amely hasztalan hasít csíkokat homályosuló látásodon, fürtökbe akadt fésű ez, tépi bogozza a tegnap kócosságát, reccsen tövéből kifordulva a múlt sóhaja, repedezik a még fel sem vitt mai smink, nem fénylik már az öröm odaát szembe veled, halkan csörgedezik az éj utolsó lehelete, zubogva ömlik alá keserve, s ölel magához frotirba öltözött csönded, szilaj hullámokba önt a ma csodája, ha megszületik egyáltalán.
Hiányzik a hangulat, az érzés, a perce, az érintése, hozzám hajol lüktetése ereidnek, panasz szellő ébred észrevétlen a száraz lepedő hideg ráncai közül, gyűrött ez az arc, kifakult emlékű a tegnap, jövőnk ígérete feszíti ökölnyi szorításomat, rámfeküdt a suttogó éj, ordítva születik ujjá az örökségünk, törölném kínjaimat ölelésemből, ha nem markolna alázuhant emlékeket.

Végh Sándor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése